Colway Collaceina 60 kaspułek - Probiotyk z Prebiotykiem
Opis
Kapsułki w blistrze Collaceina Colostrum zawierają naturalne substancje wspierające działanie układu immunologicznego:
- laktoferynę
- lizozym
- colostru
Drugi blister oznaczony Collaceina Synbiotics zawiera zestaw dziewięciu wyselekcjonowanych szczepów żywych kultur bakterii, dobrotliwych dla naszego przewodu pokarmowego oraz fruktooligosacharydy, które są pożywką dla probiotyków i stymulują ich wzrost.
Kluczowe Składniki ;
Collaceina
jest produktem, na który składają się dwa rodzaje kapsułek, wypełnionych różną zawartością.
W kapsułkach w blistrze Collaceina Colostrum znajdują się:
Laktoferyna
jest biologicznie aktywnym białkiem, naturalnie występuje w mleku i siarze kobiet oraz innych ssaków. Jest glikoproteiną z rodziny transferyn, ma właściwości chelatujące (łączenia się z jonami żelaza), czemu zawdzięcza swoje właściwości bakteriostatyczne, hamując wzrost patogenów.
Lizozym (muramidaza)
stabilne białko kationowe jest najwolniejszym z poznanych enzymów hydrolitycznych, jednak bardzo silnie działającym na ścianę komórkową bakterii. Został opisany przez Aleksandra Fleminga, który uważał za swoje największe odkrycie nie penicylinę, a właśnie lizozym. Ten, powszechnie znajduje się w tkankach ludzkich, zwierzęcych i roślinnych, w płynach ustrojowych i bakteriofagach.
Colostrum (siara)
jest pierwszym darem matki dla dziecka. Płynem poprzedzającym laktację, który wyposaża dopiero co narodzone ssaki w odporność immunologiczną.
To naturalna substancja bogata w około 250 składników aktywnych biologicznie. Collaceina zawiera siarę bydlęcą, koncentrat standaryzowany na wysoką zawartość immunoglobulin (30% IgG w suchej masie).
Drugi rodzaj kapsułek w preparacie Collaceina – blister Collaceina Synbiotics zawiera:
Żywe kultury bakterii. Dziewięć wyselekcjonowanych szczepów, których zadaniem jest utrzymanie równowagi mikroflory bakteryjnej naszego przewodu pokarmowego. W kapsułkach tych znajduje się również część prebiotyczna: fruktooligosacharydy, które są pożywką dla probiotyków i stymulują ich wzrost.
Poniżej wszystkie szczepy wchodzące w skład mieszanki probiotycznej przeznaczonej do produkcji Collaceiny:
• Lactobacillus acidophilus
• Lactobacillus casei subsp. Paracasei
• Bifidobacterium longum
• Bifidobacterium breve
• Lactobacillus rhamnosus
• Streptococcus thermophilus
• Bifidobacterium bifidum
• Lactobacillus casei
• Lactobacillus plantarum
Składniki w przeliczeniu na: Ingredients be calculated in: |
kapsułka nr 1 capsule no. 1 |
Colostrum | 200 mg |
Lizozym / Lysozyme | 15 mg |
Laktoferyna / Lactoferrin | 9 mg |
Składniki w przeliczeniu na: Ingredients be calculated in: |
kapsułka nr 2 capsule no. 2 |
Mieszanka probiotyczna 9 szczepów bakterii: / Probiotic mixture of 9 bacterial strains: |
100 mg całk. stęż. 10 mld CFU / 100mg total conc. 10B CFU |
Lactobacilus acidophilus LA02 20% | 2 mld CFU / 2B CFU |
Lactococcus lactis ssp. cremoris LLC02 20% | 2 mld CFU / 2B CFU |
Bifidobacterium longum BL03 15% | 1,5 mld CFU / 1.5B CFU |
Bifidobacterium breve BR03 10% | 1 mld CFU / 1B CFU |
Lactobacillus rhamnosus LR06 10% | 1 mld CFU / 1B CFU |
Streptococcus thermophilus YO8 10% | 1 mld CFU / 1B CFU |
Bifidobacterium bifidum BB01 5% | 0,5 mld CFU / 0.5B CFU |
Lactobacillus casei LC03 5% | 0,5 mld CFU / 0.5B CFU |
Lactobacillus plantarum LP09 5% | 0,5 mld CFU / 0.5B CFU |
Fruktooligosacharydy (FOS) | 30 mg |